49 ilde DEAŞ operasyonu: 210 gözaltı – Birlik Haber Ajansı

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de bulunduğu 49 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildiğini duyurdu.

Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, il emniyet müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından eş zamanlı baskınlar düzenlendi.



İzmir'de DEAŞ operasyonu: 13 şüpheli gözaltında

İzmir’de DEAŞ operasyonu: 13 şüpheli gözaltında

Operasyonlarda toplam 210 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan kişilerin, DEAŞ terör örgütü adına faaliyette bulundukları ve örgüte finansal destek sağladıkları tespit edildi.

Yerlikaya paylaşımında, operasyonlara ait görüntülere de yer vererek şu ifadeleri kullandı:

“Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak için operasyonlarımıza aralıksız devam ediyoruz.”

administrator

Related Articles